Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: X58 Extreme Now Delays Loading Win 7




  1. #1
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    5

    Default X58 Extreme Now Delays Loading Win 7

    My X58 Extreme has a new startup problem. Normally after the BIOS display Windows 7 Pro (64bit) starts to load without delay but now there is a 30-40 second delay for the first startup. After that restarts are normal with no delay.

    I'm afraid it maybe a MB hardware failure and I have no idea if it's worth fixing. I've ordered a new MB setup but would like to get the X58 setup running as a backup if repairs don't cost too much. Anyone had one of these things repaired?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: X58 Extreme Now Delays Loading Win 7

    what components are you using? it usually hdd or usb device that stalls startups
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    California
    Posts
    37

    Default Re: X58 Extreme Now Delays Loading Win 7

    I agree with Wazza.
    Its Windows trying to find what used to be plugged in before. Or looking at something you recently plugged in that Windows is trying to talk to, but not getting a response it understands.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •