Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Golden Flame help




  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6

    Default

    Right, i have just got a Soltek Golden Flame motherboard but i wanted to upgrade cpu and have 8x AGP.

    I want to overclock my CPU it's a 2000xp chip but i cant get it stable, i can only get it to 1.79ghz with a FSB of 143mhz, Vcore 1.775, dimm voltage 2.7v with a cpu ratio of 12. but if i up the FSB to over 145mhz winxp crashes or it will get as far as the xp loading screen and not boot.

    Now i think the CPU temp is fine @ load @1.79ghz its 41-48 idle 30-33,

    Here is the rest of my PC Spec:-

    2000xp @ 1.79ghz
    2x128mb and 1x256mb 2100 Dane elec mem (512)
    Soltek Golden Flame SL-75FRN2-L (Nforce2 chip set)
    Axel Geforce 4 ti4200 @ 310/605 128mb 8x
    Maxtor 80gb 7200rpm ATA 133

    Can i get the baby to go more iv heard 2000 chip go to 2ghz can it be done to mine, PLZ Help!!!

    3DMark 2001 se score is 11304 is that any good????!!!????
    Hey im a n00b, but not for long

  2. #2
    Beefy Guest

    Default

    From a brief glance at the system I'd be pointing the blame at the RAM. If you wanna overclock that system, then get some PC2700 or PC3200 RAM and try that instead.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    It probably is your RAM, but...you may need to up yopur CPU's Vcore a little too

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    It's definately ya memory as =/>PC2700 is required (I use PC3200/3500 for that chipset).

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6

    Default

    what do u think i can up the Vcore too???? and im gonna get some crossair XMS 3200 400mhz which should do the trick???
    Hey im a n00b, but not for long

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Yes XMS3200 will do the job but don't use any more than 1.85v on the CPU and keep a close eye on ya temps.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6

    Default

    OK i got the Ram today, didnt get crossair mem i got 2x 256mb Twinmos 3200 (400mhz) set up so my dual-channel function is now workin which should give me 6.4GB/s bandwith.

    BUT still cant make the FSP go past 145mhz its only 140mhz stable, iv put my Vcore to 1.8v but no joy. here are the things i can do in the BIOS

    FSB Frewuency:- 100-250mhz (i can set it from 100-250mhz)
    CPU Interface either set 'optimal or aggressive)
    Memory Frequency 200mhz or auto which would be same as fsb.
    Resulting frequence (not sur what its set 2)
    t(ras)
    t(rcd)
    t(rp)
    cas latency
    FSB spread Spectrum:- (i can set 0.50%, 1.00% or off)
    AGP spread spectrum
    AGP aperture size
    AGP frequency (i can set 66mhz-100mhz or auto, 66mhz is default)
    CPU thermal throttling
    CPU ratio
    CPU vcore
    AGP voltage
    DIMM voltage
    VDD voltage

    THESE are what i can set can some 1 help me plz!!

    (i also updated bios to day flashed it)
    Hey im a n00b, but not for long

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Keep the memory at the same speed as the FSB and try 11 x 166MHz for ya CPU and raise the voltage 0.1v but havin' never used that memory I can't suggest what timings it'll handle so leave them at Auto for the time being. Leave the AGP at default settings. The only questions I have is, is ya CPU a Palamino core (CPU details on core) or a Thoroughbred core (details on sticker attached to CPU body) and what HSF are ya usin'?

  9. #9
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    6

    Default

    my HSF will take up to 3200XP and at load at the mo @1750 its 46c, i cant lower my CPU ration lower than 12.5, any lower and it wont post i have to clear cmos. if i set the fsb to 166mhz it wont post (yes the jumpers sre ok on M/B they are set 2 166/266) CPU voltage will only go up in 0.25 up to 1.850. im not sure what the CPU type is (its brown if thats any help lol) err if fbs is 100mhz cpu is @ 1250mhz, if at 133 its 1667mhz and @ 140 its 1750mhz and its a 2000xp chip man, whats goin wrong. im gonna cry.
    Hey im a n00b, but not for long

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Yes AMD sell a HSF with their XP3200+'s that I wouldn't use on a Duron. So what temps are ya gettin' (and please include a room temp with them)? :?:

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •