Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: XP1800 help please




  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1

    Default XP1800 help please

    I have an xp1800 with an asus a7a266 mb with 512mb memory. When I go into bios to set cpu speed there are 3 option, manual, 1136 and 1536. When I set to 1533 the commuter loads windows, but when i run a game it hangs. Also I tried to set it a manual and run FSB @133 the same problem occurs. At post it displays XP1800 as proccesor. I am not worried about overclocking yet, just want to run at Xp1800 speed.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,364

    Default Re: XP1800 help please

    Clear CMOS and leave all the settings that way and see what happens.
    GIgabyte GA-990FXA-UD3
    AMD FX8120 @ 4GHz
    Patriot 1866MHz EL series 2X4GB DDR3
    Powercolour HD 6970 2GB w/XFX 8800GT 512MB Hybrid PhysX
    Creative X-FI titanium HD w/Technics class A 300W amp and tower speakers
    PC P&C 500W PSU
    2TB Seagate
    Coolermaster 690II w/Corsair H100 tucked under the hood

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: XP1800 help please

    Those ALi based mainboards were a real bugger and in a lot of cases most had to be setup via jumpers to work properly (see your manual or if you don't have one then you can download one here) plus I hope that your memory is either PC133 or DDR266 rated (if lower, PC100 or DDR200, then that could be holding you back).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •