Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Do I need a new PSU?




  1. #1
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,101

    Default

    When you look at the 5 volt value it says 4.83 and the 12 volt value says 11.83. Does this mean that I have to change my PSU to another one with more watt?:?:
    My System:
    AMD XP1700+@XP2000
    ECS K7S5a Motherboard
    512 MB PC2700 DDR Ram
    Geforce 2 Pro 64 MB

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    Some fluctuation in these values is pretty common. As long as everything works, then I wouldn't worry too much about it. Also, some motherboards read these values low. My Abit KT7A board did when I had it.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    I've seen lower rates but they still go without a prob so I wouldn't worry about it as wattage is the main factor to worry about. ;)
    <center></center>

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    193

    Default

    Unless you experience random reboots or something that indicates not enough juice to all your components, you won't really **NEED** a new PSU.
    Onyx

    TweakTown
    OCAU - Overclockers Australia
    CPF - CandlePower Forums

    Antec 1080AMG with 430W TruePower

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,329

    Default

    Also, the VIA Hardware Monitor is kind of dodgy when it comes to accurate readings - a dedicated hardware solution (eg Winbond) is more accurate ;)
    What came first - Insanity or Society?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,101

    Default

    MMM I think i will download winbond!
    My System:
    AMD XP1700+@XP2000
    ECS K7S5a Motherboard
    512 MB PC2700 DDR Ram
    Geforce 2 Pro 64 MB

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,329

    Default

    MySTiCuSS, your motherboard must have a Winbond monitoring chip on the motherboard in order to use their utility - if you don't have it then you can't use it I'm afraid :(
    What came first - Insanity or Society?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,101

    Default

    I really don't know if I have one??? :?:
    My System:
    AMD XP1700+@XP2000
    ECS K7S5a Motherboard
    512 MB PC2700 DDR Ram
    Geforce 2 Pro 64 MB

  9. #9
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,329

    Default

    Maybe Darth is the one to ask here.....

    If my memory serves me correctly he used to have a KT7 :?:
    What came first - Insanity or Society?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,101

    Default

    So that means i have a winbond??
    My System:
    AMD XP1700+@XP2000
    ECS K7S5a Motherboard
    512 MB PC2700 DDR Ram
    Geforce 2 Pro 64 MB

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •