Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Lost the XP from the Athlon




  1. #1
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    Since recivining my replacement 1600+ I have now been able to over-clock :D
    A problem arised this morning though when i was setting it up to run at 1.73Ghz (163FSB) and do a stabilaty test whilst i was at work.
    I know it's stable at 1.7Ghz (160FSB) but as i was taking it up 1 FSB at a time when I got to 162FSB it stoped detecting as an Athlon XP, and only came up as and athlon.
    I know it'll detect a Athlon XP 2100+ (1.73Ghz) because i had it up to that the other night, but i can't understand why it won't detect now???
    I also checked in XP sys propertys and wcpuid and niter of them come up as a XP either.
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Usually you'll do just that once you start runnin' outside certain specs. ;)
    <center>:cheers:</center>

  3. #3
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    But i had it before???

    I'm going to rip out my 2 crapy NIC's tonight, they are crashing my comp when mandrake shutsdown, and then i'll try dropping the fsb then putting it back up (if it's still running stable when i get home).
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Well my number 2 PC does it and did as soon as I went past XP2000+. ;)
    <center>:cheers:</center>

  5. #5
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    Put the FSB down to 161, picks up as 2000+
    Put it up to 164 picks up as 2100+
    inbetween go figure?
    164FSB the rest of my Hard ware does not like so i'm going to unlock it, i got up to 35deg last night !!! that's the hottest i've had the thing in yonks :D
    That was with a wierd fan set up though (going through a expreamental stage).
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •