Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: CPU-Z and BIOS showing different multipliers?




  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1

    Question CPU-Z and BIOS showing different multipliers?

    I was just wondering if anyone could help me out?

    I recently built a new computer with an E8400 and ASUS P5Q-Pro motherboard and I've been trying to fiddle around with the FSB and multiplier. Basically I just wanted to get the FSB:RAM ratio to 1:1 while keeping the processor at 3GHz. So in the BIOS I went and changed the FSB to 400MHz and the multiplier to 7.5. The change is recognized in the BIOS, but when I run CPU-Z (v1.49) it shows the correct FSB but the multiplier is only 6 and hence shows a clock speed of 2.4GHz.

    I think I may be missing something very simple, but I can't figure out what it is...

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,364

    Default Re: CPU-Z and BIOS showing different multipliers?

    disable Speedstep.
    GIgabyte GA-990FXA-UD3
    AMD FX8120 @ 4GHz
    Patriot 1866MHz EL series 2X4GB DDR3
    Powercolour HD 6970 2GB w/XFX 8800GT 512MB Hybrid PhysX
    Creative X-FI titanium HD w/Technics class A 300W amp and tower speakers
    PC P&C 500W PSU
    2TB Seagate
    Coolermaster 690II w/Corsair H100 tucked under the hood

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •