Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Is my processor dead?




  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cape Town
    Posts
    57

    Default Is my processor dead?

    I have a problem with either my mobo or my cpu... not sure. Please help

    I have a gigabyte x58a ud3r rev2 and a xeon x5670 cpu. they worked flaulesly for about 2 years. I then upgraded to a new case and rebuild everything into that(Lian Li A71).

    But now the system wont start up at all... It just powers and immediately powers off then on again then off again and so the cycle continues. I've stripped the pc completely and have tried to "boot" with the motherboad on an open table to make sure there are no "shorts".
    The board still contiues to do exactly the same... At this point I've given up and I think the mobo is dead...

    I've gone and purchased a Gigabyte x58a UD7 rev1 and 920 cpu and new memory(corsair vengence 12gb 1600mhz. I then tried to use the 920 in the ud3r but the same issue continues... So i then proceeded to try and used my xeon x5670 in the UD7... The Pc powers on correctly but does not post... the LED poster on the motherboard displays "C1".

    The manual says that C1 is a memory issue, however I know that the ram I've used is working properly. I've run the UD7 with the 920 and had how porblems with it with Kingston hyperx, Ocz platiniums, corsair vengence etc memory with no problems. This "C1" error only occurs when I put my xeon x5670 in the board.
    I'm now starting to think that my ud3r and xeon cpu are dead :(... is this possible?
    Both motherboards have been flashed to the latest bios's(obviously the ud3r was flashed a couple of weeks ago and it was working fine up untill rebuilding my case).

    Does the C1 led code indicate a faulty processor?

    I'll be RMA'ing the UD3R next week, but I do not know how rma the cpu as I'm not sure if its Boxed or OEM... it was bought second hand.
    |3930k@4.6ghz|AsrockExtreme9|16gigVengence|LianLiA 71|CustomTripleExternalWaterbox|HCP1200watt|3x27"|2x6990cfx|120gbVertex3+256gbSupertalentSSD|48Tb|G19|RAT9|Lo gitechZ5500|LogitechG35|

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Is my processor dead?

    checked cpu socket for bent pins? tested one stick of ram in each white slot,one slot at a time? using eec or non eec memory?you can try removing mb battery for 30mins or overnight and then trying,thats for both mb's
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Location
    Cape Town
    Posts
    57

    Default Re: Is my processor dead?

    Sorry for the double post...

    I have checked both boards and there are no bent pins. i've also tested with atleast 5 different kits of memory and tried one stick etc... only thing I dont have access to is eec memory. But I highly doubt it would be the problem since the cpu did previoulsy work with that memory.

    I've also tried removing the cmos battery... to no avail.

    So I booted into windows with my 920 cpu and made sure I'm using the latest bios and then proceeded to try my xeon again.. No luck either :(
    |3930k@4.6ghz|AsrockExtreme9|16gigVengence|LianLiA 71|CustomTripleExternalWaterbox|HCP1200watt|3x27"|2x6990cfx|120gbVertex3+256gbSupertalentSSD|48Tb|G19|RAT9|Lo gitechZ5500|LogitechG35|

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Is my processor dead?

    non eec memory is fine,i just thought you might have issues with eec memory,so your 920 works fine on the same mb but the xeon wont work? it can only leave the xeon as a faulty component?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •