Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: CPU Frequency




  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    I Just put this computer together and noticed that the cpu external Freq. is at 100 mhz, in the cmos setup, resalting frequency is 166mhz. Is this right for a 333mhz board ?


    Antec Performance Plus 1080 AMG
    Asus A7N8X Deluxe
    AMD 2700 / 333 Athlon XP TBRed
    Samsung DDR333 512MB/PC-2700
    Volcano 9
    TV LeadTek / Deluxe TV2000 xp
    Windows XP PRO.
    Sony FD 1.44MB
    Sony 52x 24x 52x CD-R/RW
    Sony DVD+_ RW/+-R/CD
    Artic Silver
    WD 80 / 7200 RPM
    Logitech Cordless Elite Duo
    Radeon 9500 PRO 128MB

  2. #2

    Default

    The system works on a ddr. That number you found is only half the transfer speed it transfers on botht he rising and falling edge on each clock cycle. That 166 is fine.

    100X2=200
    133X2=266
    166X2=333.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    I checked the specs. on the 2700 xp athlon it is 2.17 ghz. When I run sys. sandra it has the speed at only 1.3ghz and the cpu as a 1500+. Would the 2700 cpu show up as a 1500+ ?. I checked the BIOS it shows the same size and speed.

    Antec Performance Plus 1080 AMG
    Asus A7N8X Deluxe
    AMD 2700 / 333 Athlon XP TBRed
    Samsung DDR333 512MB/PC-2700
    Volcano 9
    TV LeadTek / Deluxe TV2000 xp
    Windows XP PRO.
    Sony FD 1.44MB
    Sony 52x 24x 52x CD-R/RW
    Sony DVD+_ RW/+-R/CD
    Artic Silver
    WD 80 / 7200 RPM
    Logitech Cordless Elite Duo
    Radeon 9500 PRO 128MB

  4. #4

    Default

    What does it say during post? What do you have your bus set to? There should be a jumper on your board telling you what bus you are currently running. This has a MAJOR effect on clock speed. Make sure you have the right setting.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    At start up it has (SATARAID) and then the Bios # 4.136. The jumpers are set on 1 and 2 for FSB 333/266

  6. #6
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    55

    Default

    i would go into the bios and see if fsb is at 166 my a7n8x hic ups some times and sets it to 100 at cold boot just have to go into the bios and chang it
    A7N8X no delx
    AMD 2400xp@2500mhz 200z12.5
    epox EP-8RDA
    AMD 1700xp@2406mhz 200x12
    ATI 9700pro
    2-256 pc 2700 2.5 sucks need $$ for new ram
    WD 80gb SE hard drive 8cach buffer lol it died running maxto 40gb ata 133 now
    3d mark 2001se 17k
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=5633214

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Read your motherboard manual again thoroughly BUDD206 as that will tell ya what ya've done wrong (especially the section called "Setup").
    <center>:cheers:</center>

  8. #8
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    I changed the CPU Frequency from 100 mhz to 166 mhz, that took care of it.
    Thanks Stilllife:)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •