Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: no sound via HDMI only through my ampli !!!!




  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    6

    Default no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    ahhhhhhhhhhh! i’ll become crazy !!

    after my too loud noise problem .. i meet another problem ....

    i have an ampli (onkyo tx-sr674) and when i link my shuttle to it via hdmi : no sound ! but when i link to my plasma LG i have sound !

    sg33g5 to onkyo via spdif : sound ok
    sg33g5 to onkyo via hdmi : sound nok (but video ok)
    sg33g5 to plasma lg tv : sound ok , video ok

    i swap cables ... no success

    on my onkyo , i have also by hdmi : dvd player , tv receiver (freebox for french user) , xbox 360 (via YUV upscale) and i have always the sound

    have you got an idea ???

    other question : is the sound over spdif is same quality as over hdmi ?

    thanks a lot for your help

    extenue

  2. #2

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    Just curious were the audio drivers installed correctly on your OS?
    Under device manager in windows, are the audio drivers installed without the yellow ! mark?
    sound quality over SPDIF is actually better than over HDMI.
    Eric
    SHUTTLE Technical Support

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    6

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    hi , no problem about drivers , remember sg33g5 to my plasma lg tv via hdmi : sound ok

    two drivers : intel 6.10.0.2025 and realtek 6.0.1.5397
    Last edited by extenue; 09-22-2007 at 04:17 PM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    It seems that your particular Onkyo is known for just that particular problem.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    6

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    ah interesting ... have you got some informations about this ? (URL , ...)

    Thanks a lot

  6. #6
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    I just did a simple google search and I didn't even get to the 2nd page of results as a few articles had already stated that there is in some cases audio probs with certain hardware setups but not with others.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    Great it looks like i'm suffering as well with a shuttle SN68PTG5 AM2 Barebone and my Onkyo TX-SR605 ...

    I also find the pic via hdmi and the amp is aweful with even X264(hi def) movies etc .. tried all reses etc .. any more thoughts on this as i wanted to lose the vga cable and after spending alot of cash i feel cheated!

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    Hi All

    I have an XPC HTPC which has the onboard Nvidia Nforce 7050PV drivers v 175.19 - O/S is Win XP Pro SP2, I am running thru Onkyo 875 AV amp via onboard HDMI , display is working fine but I have no audio. I have assigned this to IN3 on the HDMI and Digital I/O. Other HDMI devices attached ie PS3 & Pioneer TV are working fine. Any help would be gratefully recieved
    thanks

    HTPC is AMD 64 X2 Dual Core 4400+
    2GB RAM
    74Gb WD Raptor BOOT
    300GB WD Data
    Win XP Pro SP2

  9. #9
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    Anyone ever get this fixed?

  10. #10
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1

    Default Re: no sound via HDMI only through my ampli !!!!

    Any help would be gratefully recieved

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •