Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Minor HDD prob




  1. #1
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    16

    Default

    I recently added a 2nd HD to my system(seagate 40gig) as slave. after fdisking & formatting all seems ok except for 2 small things. firstly i partioned drive into 2 equal parts using fdisk but windows is reporting 1st partition as the full size of the drive(38gig) and 2nd partition as half the size(18gig), can i fix this?? secondly windows has not placed new drive(s) in correct order, ie master has 4 partitions being c,d,e & f and burner is G and cdrom is H, but after installing new HD instead of making burner & cdrom I & J it has left them as G & H and made new drive as I & J. Should/can i fix this?
    Athlon 2.7Gig
    Gigabyte GA-7N400 Pro2
    1024mb Kingston DDRam
    IBM7200 20gigHDD, Seagate 7200 40gigHDD Seagate 7200 8MBcache 80Gig SataHDD
    ATI Radeon 9800 PRO 128mb
    Hercules Fortissimo3
    Lite On 52x32x52 burner
    Pioneer DVD-RW DVR-104
    Compaq S700 17" Mon
    Dell 19" Mon.
    Thermaltake Xaser V6000+ Case
    Windows XP Pro OS SP1

  2. #2
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    You can manualy specify the drive letter or give it a range where it will choose the lowest letter, you do this in device manager.
    Bring up the properties of your cd drive and on the second tab (in win 98) there is a list of things one of them is that.

    As for the partion space windows smiply ****s up some times on drive space, it's allways good to put in a floppy disk and see 1gig free come up :D
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

  3. #3
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    allso on the hard drive you could try updating you bios, it could be getting confused with the big disk.
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

  4. #4

    Default

    You can change the drive letters for everything except your boot/system drive by using computer management (in administrative tools in control panel). The disk management tool will allow you to change the drive letter assignments. You can also repartition the new drive to what you need "on the fly" from in there.
    My Box:
    Intel Pentium 4 2.4C @ 2.7
    DFI 875P Lanparty
    512Mb Geil PC3500 Dual Channel (Cas 2-6-3-3 @450MHz DDR)
    Leadtek A280 Geforce4 4200 MyVIVO
    Audigy DE
    1 x 73Gb Seagate fibre channel 10krpm (boot drive) with LSI HBA
    1x80Gig Seagate Barracuda ATA V
    1x120Gig Western Digital 8mb cache
    Spiffy Antec Super Lanboy (LED fan and UV light)

  5. #5
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    300

    Default

    i take it fragman ur refering to windows XP
    , or is my 98SE mising a control panel extension thingy.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    16

    Default

    ok guys, i have fixed the wrong reporting of the 1st partition size by simply refdisking and reformatting, all is ok there now, but it still reports drive/s after cdrom & burner ( i thought cdrom and/or burner were always placed last?) tried to access the Disk Management Tool in Administrative Tools but for some reason its disabled and havent been able to enable it, even though i'm the administrator, so i think i'll leave it just as it is. thanks for ya help guys:)
    Athlon 2.7Gig
    Gigabyte GA-7N400 Pro2
    1024mb Kingston DDRam
    IBM7200 20gigHDD, Seagate 7200 40gigHDD Seagate 7200 8MBcache 80Gig SataHDD
    ATI Radeon 9800 PRO 128mb
    Hercules Fortissimo3
    Lite On 52x32x52 burner
    Pioneer DVD-RW DVR-104
    Compaq S700 17" Mon
    Dell 19" Mon.
    Thermaltake Xaser V6000+ Case
    Windows XP Pro OS SP1

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •