Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with a Samsung Spinpoint disk....




  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    UK
    Posts
    47

    Default Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    Hey,
    I usually fix things myself (either through knowing what I'm doing or internets searching etc) but this has me and my techy friends completely stumped.
    I have a Samsung Spinpoint 250GB SATA-300 (SP2504C) which has worked fine since I got it several years ago - until I had to replace a blown motherboard a few weeks ago. Since then, the computer refuses to recognise the HDD in the BIOS and boot fails (BSOD) when it is plugged in. I can boot fine with it unplugged, and once the OS is loaded I can plug it in and it works fine until the computer boots again.
    Any ideas anyone?

    Thanks guys
    My Rig;
    Mobo: MSI P7N SLI
    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 G0,OC'd to 2.7Ghz
    RAM: 4Gb DDR2 900Mhz, 4-4-4-12 (GeIL)
    HDD: Hitachi Deskstar 320Gb x2, RAID 0
    Samsung Spinpoint 250Gb
    Sound: Creative X-Fi Xtreme Gamer
    PSU: Antec Neo HE 550
    GFX: 2 x Zotac 8800GT AMP Edition in SLI
    Case: Antec 900
    Mouse: Razer Copperhead (Anarchy Red)
    Keyboard: Logitech Wave

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    Try another SATA header on the mainboard. It isn't that uncommon to have one that does not work properly. If this takes care of it you can RMA the board to get a full set of working SATA ports.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    UK
    Posts
    47

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    Tried a different socket but same problem... Any other ideas?
    My Rig;
    Mobo: MSI P7N SLI
    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 G0,OC'd to 2.7Ghz
    RAM: 4Gb DDR2 900Mhz, 4-4-4-12 (GeIL)
    HDD: Hitachi Deskstar 320Gb x2, RAID 0
    Samsung Spinpoint 250Gb
    Sound: Creative X-Fi Xtreme Gamer
    PSU: Antec Neo HE 550
    GFX: 2 x Zotac 8800GT AMP Edition in SLI
    Case: Antec 900
    Mouse: Razer Copperhead (Anarchy Red)
    Keyboard: Logitech Wave

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    Have you got the latest BIOS for your motherboard? Possible try that.
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    UK
    Posts
    47

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    Yep, have checked that as well. Flashed it again to make sure, but no change.
    My Rig;
    Mobo: MSI P7N SLI
    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 G0,OC'd to 2.7Ghz
    RAM: 4Gb DDR2 900Mhz, 4-4-4-12 (GeIL)
    HDD: Hitachi Deskstar 320Gb x2, RAID 0
    Samsung Spinpoint 250Gb
    Sound: Creative X-Fi Xtreme Gamer
    PSU: Antec Neo HE 550
    GFX: 2 x Zotac 8800GT AMP Edition in SLI
    Case: Antec 900
    Mouse: Razer Copperhead (Anarchy Red)
    Keyboard: Logitech Wave

  6. #6
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    870

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    I have seen many systems that come through our tech room with your exact same issue. If possible try the drive in another system and see if it boots. In some cases hard drives that are "broken" can prevent a system from booting, the bios usually will not read the hard drive or show a string of random characters. From there the system will not start in most cases.

    The only way to confirm is to try what darth said, or try it in another PC or external enclosure. You may also want to try another sata cable if one is available.
    My Current Rigs:
    Antec P180, OCZ Powerstream 520W, DFI nF4 SLI-DR Expert, AMD X2 4400 w/XP120(2.6GHz@1.45v), 2x1GB OCZ Platnium PC3200, BFG 7900GT@592/800(1.6), WD 250GB SATA, Maxtor 120GB IDE, LG DVD/CD Combo(black), Sony DRU-810 DL DVD Burner(black)
    3DMark01:25379, 3DMark03:19746
    3DMark05:9294, 3DMark06:5340

    Raidmax Cobra, Fortron PN-400W, ASUS A8N-E(nF4 Ultra), X2 3800 w/AMD heatpipe cooler, 2x 512MB Crucial Balistix, ATI X300, WD 250GB IDE, Samsung 16x DVD/RW

  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: Problem with a Samsung Spinpoint disk....

    It's very likely that the drive was damaged when the mainboard failed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •