Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: i have a newbie question




  1. #1

    Default

    i was reading a page i tom's hardware about building a computer,,then i came across the part about the Hard drive it said..


    "We assume that you have already configured your hard disk the way you want it - single, master, or slave"


    my question,,wat is single master and slave???

    thanks for ur help guys


    this site really helps!!

    keep up the good work!:thumb:
    My gaming rig-----------
    epox- ep 8RDA+ (sweet mobo)
    athlon 2000+
    2x 256 mb pc 3200 ddr 400 ram
    no brand case
    40 gb 7200 rpm western dig
    dvd-rom + cd-rw
    400 w PSU
    radeon 128mb 9700 pro (i am almost broke!)

    My server

    Msi mobo-athlon 2000+ 2x512 pc 2400 ddr ram - 120 gb 8mb 7200 rpm. - radeon 7000 64 mb- 15 nec montoir - atx case with 5 fans total

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    it is the jumper config on the back of the drive that determines the order and peformance of the drives on each ide channel

    your hdd should be set to master by default

    if you tell us what hdd you have, we can tell you the jumper config for it... or at least how you can figure it out
    I've gone too far and need to move on!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    These are the jumper settings for IDE drives and are displayed on the drive for the appropriate settings. If ya only have one drive per channel the set each as master ti that channel and make sure that they're plugged onto the end of the IDE cable (the middle connection on the cable is for slaves). ;)
    <center>:cheers:</center>

  4. #4

    Default

    thanks dude,,


    i have a 2nd question,my friends old(like 1997) comp is like crashed. He lost him Mobo;s manual,and is freaking out . I can open the computer with out a CD_rom,but if u put a cd rom in it,,it wont even run.

    what seems to be the problem? The HD? or other parts of the comp?
    My gaming rig-----------
    epox- ep 8RDA+ (sweet mobo)
    athlon 2000+
    2x 256 mb pc 3200 ddr 400 ram
    no brand case
    40 gb 7200 rpm western dig
    dvd-rom + cd-rw
    400 w PSU
    radeon 128mb 9700 pro (i am almost broke!)

    My server

    Msi mobo-athlon 2000+ 2x512 pc 2400 ddr ram - 120 gb 8mb 7200 rpm. - radeon 7000 64 mb- 15 nec montoir - atx case with 5 fans total

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Manuals may still be obtained from the manufacturer's website so check them out. ;)
    <center>:cheers:</center>

  6. #6

    Default

    is this out of date brand,,no mauaul found
    My gaming rig-----------
    epox- ep 8RDA+ (sweet mobo)
    athlon 2000+
    2x 256 mb pc 3200 ddr 400 ram
    no brand case
    40 gb 7200 rpm western dig
    dvd-rom + cd-rw
    400 w PSU
    radeon 128mb 9700 pro (i am almost broke!)

    My server

    Msi mobo-athlon 2000+ 2x512 pc 2400 ddr ram - 120 gb 8mb 7200 rpm. - radeon 7000 64 mb- 15 nec montoir - atx case with 5 fans total

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •