Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: agp settings problem with gf fx 5200 HELP!




  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2

    Default

    Hi. i got a gf fx 5200 128 meg ddr a while back and just recently i was going through the properties for it when i got to "AGP settings" it was on 1x the bar went up to 4x, as soon i put it to 4x and clicked on apply, my comp rebooted... what does this mean.. my mobo and os supports 4x agp i have the latest fx drivers.. i also went into my bios to check if my agp 4x was enabled.. and it was. i also selected "AGP bios" instead of VGA bios. I thought that was the problem , but whe i put it on 4x agp again and clicked apply my comp rebooted. Any reason why it should do this? i have the latest inf drivers and update agp to 4x btw

    the comps a p3 1.2 with 256 sd ram
    heres a screen shot of a couple of things :





    any suggestions or help would be greatly appriciated..
    Thank you :huh:

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Some more system specs would help.
    Would you happen to have a via chipset? I am guessing since you have pIII that you do. That happens with nvidia drivers on apollo pro133 chipsets 90+% of the time. And can happen with newer via chipsets as well, but not very common, like 5-10%.
    Riva tuner has a fix for the via/nvidia bug as well the same fix applies to all socket7 mobo's which does not not apply to you. Usually this problem only makes it go to 2x agp but you got it bad.

    Completely remove and reinstall the drivers first. Do not use coolbits with rivatuner, it can cause issues sometimes.

    download rivatuner 2.0 rc14.1

    Oh, why are you runnin at 16bit colour?
    That black desktop will not make your gfx faster or better, it's mostly a myth and can affect something like a p233 or less.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2

    Default

    heres a full system stats for u mayb itll help you out better, after this im reinstalling my video card drivers and getting that file from guru 3d.
    -BIOS-
    Vendor : Award Software, Inc.
    Version : ASUS CUSL2-C ACPI BIOS Revision 1003
    Starting Address : F000
    ROM Size : 256K

    -CPU-
    Manfacturer : ASUSTeK Computer INC.
    Product Name : CUSL2-C
    Version : REV 1.xx
    Serial Number : xxxxxxxxxxx

    -PROCESSOR-
    Socket Designation : PGA 370
    Type : Central PRocessor
    Family : Pentium 3
    Supported Voltage : 2.9V
    External Clock : 136
    Max Speed : 1066mhz
    Current Speed : 1020mhz
    Status ; Socket populated ; Enabled
    PRocessor upgrade LIF socket

    -Memory-
    Current Memory type DIMM(SD)
    Installed Size : 256MB Double-Bank

    -Cache-

    L1 Cache - 32k
    L2 Cache - 256k

    -System Slots- :cheers:

    Slot designation : AGP
    Slot type : PCI
    Slot Data Bus Width : 32bit
    Current USage : in use
    slut length : half-length



    I THINK thats all of it right there

    hehe

    i hope that helps cuz it was a pain to type outta asus probe rofl: peace2:

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Ok, maybe I was not clear enough about system specs. Socket 370 pIII and family are my specialty. Ok your board has an intel 815eb chipset, those can have issues, do you have the proper chipset drivers installed? That should be the first thing to do after a reformat.latest intel chipset software utility
    Your bios version is quite old(1003). Version 1009 may have a fix for agp issues. Try everything else first unless you are comfortable doing a bios update, it has risks. Did you know that you have usb 2.0 on that board? That was one of if not the first board to have it. Bonus. The chipset drivers should include usb 2.0 support drivers.
    Remember, coolbits may bug out rivatuner. Try the agp 4x fix anyway even though it was mostly meant for via, it's just a regestry value anyway and is not via specific.
    Sandra utilities is great for telling you everything about your setup. Sandra 2004

    If you post more photos, make them dialup friendly. I have cable but some do not have high speed available in their areas yet.

    Notice my sig at the bottom of every post, put your specs there using the user cp button at the top of the page. Also edit your location there as well.

    Hope it's fixed now.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •