Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Strange Radeon 9500np lockups...




  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2

    Default

    I just got a Sapphire Radeon 9500np 128mb video card in the mail today. It is the softmoddable, but sadly, I cannot softmod it (softmod=artifacts).

    While this is very, very sad :tears: , there is just nothing I can do about it.

    Anyway, back to the point. I have the Catalyst 3.8 drivers installed right now. The weird thing is, whenever I play Neverwinter Nights or the Warcraft 3 demo, the games lock up after about 5 minutes of play. With Warcraft, the screen just freezes, but with Neverwinter, the screen goes into a "standby-ish" mode, meaning it turns off and the led light near it's "power-on-button" turns from green (on) into orange-ish (standby). When it does this, I can still hear the Neverwinter music playing, meaning it's not just the game.

    Stranger still, when I play the Halo demo, I can play it fine (w/full effects and everything) all the way through (which takes nearly 45 minutes)!

    :confused:

    I have tried using the Catalyst 3.10 and 3.7, but neither help.

    Anybody have any suggestions?

    Thanks!

    -ScatMasterX
    P4 2.8ghz 800mhz FSB HT enabled
    2x256 Infineon Memory PC3200
    SiS mobo w/8xAGP and all the good stuff
    Sapphire Radeon 9500np 128mb un-softmoddable =(
    120gb ATA/133 8mb buffer Maxtor HD
    Logitech z-540 4.1 speakers
    HP PSC 1350 All-in-one printer/copier/scanner
    Compaq FS740 17" monitor
    Some CD-RW and some Floppy drive

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Maine
    Posts
    203

    Default

    Is your card overclocked at all?
    X-Dreamer Case w/ Window
    Enermax 660w PSU
    AMD Athlon 64 3200+ @ 2.2Ghz
    Asus K8V Deluxe
    Corsair XMS 256x2 MB DDR500
    1xWD Raptor 74GB 10,000 RPM
    4x300GB WD 5400 RPM 8mb
    Ati Radeon 9800XT (440/780)
    Pioneer 8x DVD-RW
    Samsung 173v 17' LCD
    SB Audigy 2
    Windows XP Pro

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    USA
    Posts
    925

    Default

    Quote Originally Posted by ScatMasterX


    Anybody have any suggestions?

    Thanks!

    -ScatMasterX

    If its not overclocked. Then I'd suggest in order.

    (1). download the latest 3.10 drivers for the card. (ATI finally made good drivers for video games in this latest version).:D

    (2). make sure all other drivers are up to date on your system and there are no conflicts.

    (3). Trouble shoot your Cmos settings by first disabling everything affecting your video card and then test it to see if its a setting messing things up.

    (4). Make sure your PSU (Power supply unit) is up to handling a power hungery card like that. I suggest a 400watt or better quality brand name PSU. Cheapies are garbage with that card!

    (5). Check your Ram to see if its good. If you have more than one module, remove one of them at a time and place it in the slot closest to your CPU to test it or you could use memtest .

    Thats about all I can think of for now.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2

    Default

    Nope, it's not oc'd.

    I tried the 3.10 drivers and they didn't help.

    It can't be a PSU or RAM problem, or else the graphics-intense Halo would also lock up (and it doesn't).

    I'm sure all the drivers are up-to-date...however, I don't think I've installed the latest patch for NWN (I have both the expansions, btw), which may be what is causing the problems there...

    I am just about to restart my computer with the latest Omega drivers, so I'll see if that helps. If not, I'll update NWN, and see if that helps, and then post another reply.

    Thanks for the suggestions!

    -ScatMasterX
    P4 2.8ghz 800mhz FSB HT enabled
    2x256 Infineon Memory PC3200
    SiS mobo w/8xAGP and all the good stuff
    Sapphire Radeon 9500np 128mb un-softmoddable =(
    120gb ATA/133 8mb buffer Maxtor HD
    Logitech z-540 4.1 speakers
    HP PSC 1350 All-in-one printer/copier/scanner
    Compaq FS740 17" monitor
    Some CD-RW and some Floppy drive

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •