Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: AGP 8x problem




  1. #1
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    26

    Default

    I have a 9800 pro 128mb video card and a mother board that can support AGP 8x but I only see 4x and no 8x? I don't know what to do. My motherboard is a gigabyte GA-8PE800 and it worked before but I installed XP again and now it is gone? Also I have the brand new ATI drivers as of 1-28-04. Please help.
    Been a member way to long lol ;)

    Asus Laptop!!!!!!!:
    Core 2 duo 2.5
    Geforce 9500 512mb
    250 gig hard drive
    4 gigs DDR2 ram!
    64 bit Vista Ultimate and loving it :)

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Did you install ya chipset drivers? Also go into your bios and make sure its enabled

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    26

    Default

    What is chipset drivers?? I am not sure what those are?
    Been a member way to long lol ;)

    Asus Laptop!!!!!!!:
    Core 2 duo 2.5
    Geforce 9500 512mb
    250 gig hard drive
    4 gigs DDR2 ram!
    64 bit Vista Ultimate and loving it :)

  4. #4
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Quote Originally Posted by Customgamer1
    What is chipset drivers?? I am not sure what those are?
    The drivers that are on your motherboard CD

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    26

    Default

    they say they are installed
    Been a member way to long lol ;)

    Asus Laptop!!!!!!!:
    Core 2 duo 2.5
    Geforce 9500 512mb
    250 gig hard drive
    4 gigs DDR2 ram!
    64 bit Vista Ultimate and loving it :)

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Quote Originally Posted by Customgamer1
    they say they are installed
    If you didnt use your CD after you installed Windows for them than thats ya problem

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    26

    Default

    I did do that but still nothing? in the options it says 4x or 8x but on the smartgear I only have the option of 4x or off.
    Been a member way to long lol ;)

    Asus Laptop!!!!!!!:
    Core 2 duo 2.5
    Geforce 9500 512mb
    250 gig hard drive
    4 gigs DDR2 ram!
    64 bit Vista Ultimate and loving it :)

  8. #8
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

  9. #9

    Default

    I'd go to your motherboard manufacturer's website and download the latest drivers (only AGP and BIOS should be required, but getting all of them couldn't hurt). You might also need to enable AGP 8x in your BIOS settings.
    This is where my signature would go had my host not been such a Bandwidth Nazi.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    The GA-8PE800 is based on the i845PE chipset so it doesn't support 8x AGP only 4x which is why 8x isn't displayed as it can't use it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •