Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: 6600GT (AGP) and DOOM3




  1. #1
    Join Date
    May 2005
    Posts
    37

    Default 6600GT (AGP) and DOOM3

    I've just had to upgrade my 2nd PC after the cooling fan on the aging Ti4200 failed. I upgraded to a Gigabyte 6600 GT (AGP), the same as the one in the recent review. I'm currently using the 66.93 drivers, but DOOM3 doesn't look right with heavy shadows on the faces of the NPCs (half the face lit, and the other half a black shadow). With the Ti4200 I was using 56.xx drivers and the graphics were fine. I'm thinking of applying the 71.89 drivers and making sure the DirectX is on 9.0c (might still be on 9.0b).

    The no1 PC has a Asus 6800 (non-GT) and DOOM3 runs fine with the 66.93 drivers.

    Does anyone else have any other ideas?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default Re: 6600GT (AGP) and DOOM3

    Doesn't Doom3 have a video card setup routine? You might want to run it again with the new board so it can get aquainted with it. Many times the two cards will have different internal settings that can make a difference in the display quality. Otherwise you can kill the game (saving off saved games of course) and reinstall so it will force the game to recognize the new video board.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    870

    Default Re: 6600GT (AGP) and DOOM3

    Reinstall the video drivers, or preferably download the newer ones. That should work just fine. If not try what Darth suggested. Good luck ;)

    You could also try upgrading Doom3 to the newest patched version(1.2 I believe)
    My Current Rigs:
    Antec P180, OCZ Powerstream 520W, DFI nF4 SLI-DR Expert, AMD X2 4400 w/XP120(2.6GHz@1.45v), 2x1GB OCZ Platnium PC3200, BFG 7900GT@592/800(1.6), WD 250GB SATA, Maxtor 120GB IDE, LG DVD/CD Combo(black), Sony DRU-810 DL DVD Burner(black)
    3DMark01:25379, 3DMark03:19746
    3DMark05:9294, 3DMark06:5340

    Raidmax Cobra, Fortron PN-400W, ASUS A8N-E(nF4 Ultra), X2 3800 w/AMD heatpipe cooler, 2x 512MB Crucial Balistix, ATI X300, WD 250GB IDE, Samsung 16x DVD/RW

  4. #4
    Join Date
    May 2005
    Posts
    37

    Default Re: 6600GT (AGP) and DOOM3

    To follow up, I tried the auto-detect in Doom3. No effect. I tried adjusting some of the advanced graphic options. No effect. Also tried updating DirectX to 9.0c and the drivers to 71.89. Still no effect. But, FarCry now looks totally awesome! The PC is the one I take to LAN-parties and away if I'm on holidays. I can still play Doom3 fine on my main PC that has a non-GT/Ultra 6800. The graphics issue in Doom3 is more annoying than anything else. Everything else (Postal 2, Unreal Tournament, Day of Defeat, BF1942, QuakeIII, Medal of Honor series, 3Dmark 2001 SE {14100} & 2003 {7400}, etc) plays fine and looks great. I might have to take a look at the OpenGL settings in the display properties. BTW, I have Doom3 patched to the highest level (1.1).

    The rest of the PC is as follows: XP2800+ Barton at stock speed (2079MHz), 512MB single-channel RAM, PATA 40GB & 80GB HDs (salvaged from a previous system), SATA 250GB HD, Gigabyte nForce2 Pro mainboard, Pioneer 108D DVD R/W, ASUS 4816A CD-R/W, and Gigabyte 6600GT. OS' is dual-boot Win98/2000sp4

    The main PC is the same, except for 512MB Corsair dual-channel RAM, 2x80GB PATA HDs (also salvaged from a previous system), Lite-On combo drive, Pioneer 108D, and ASUS V9999TD 6800. OS is Win2000sp4.

    Thanks for your help. It was worth seeing if there is anything I overlooked.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Qld, Australia
    Posts
    525

    Default Re: 6600GT (AGP) and DOOM3

    The 71.89 have the temperature bug, try the 76.50, I've been running them for over a month now with no problems.

    Doom3 ........... dunno, sorry, don't play it.

    Edit: Use Driver Cleaner Pro when changing drivers http://www.drivercleaner.net/
    Last edited by ANZAC_ELITE; 05-09-2005 at 03:35 PM.
    E8600@ 4.25GHz~Thermalright Ultra 120 eXtreme~Foxconn Blackops~4GB Kingston HyperX DDR3 1625 at 1700MHz (8-8-8-24-2N) 1.916v~Asus 9800GTX~18x Pioneer 212 DL SATA DVD-RW~320GB WD SATAII~Antec True Power Trio 650W~Thermaltake Soprano~Vista Ultimate x64 SP2/Win7 RC1

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •