Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: video cards




  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    6

    Default

    help i have a soyo ps4 dragon ultra p 4 1.6 512 ddr ram and been having problems with video cards crashing tried xp pro now back to win2k have all updates and drivers still locks up.when i use my tv out it locks up too i installed updates to mb bios too,tried geforce mx 200 and 400 and tnt2 64 no luck..help going insane.the nvidia drivers the newest one doesnt work well at all in my machine..

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    300

    Default

    It may seem fairly obvious but have u tried usin the default settings in BIOS ? If not go into ur bios and tell it to load defaults or fail safe settings, just a thought...

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    6

    Default

    ok tkx i did that went into bios and loaded failsafe will see what happens next,it doesnt take long for it to lockup when it does.

    tkx ill let you know what happens this problem been driving me mad!
    thanks again hope it works have tried so many drivers for my video card..

    see you soon :)

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,166

    Default

    yeah, shepps has a good point there....it may be trying to use Fastwrites/Sideband Adressing or AGP 4x or some other setting that the motherboard/Video Card, may not be compatible with...just an idea. As Shepps said, try default setting, or disabling some of those options.
    <Insert Witty Comment Here.>

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    6

    Default

    tks shep so far so good.....heres hoping it works...
    im new at this never played with the bios till now...been on pcs for 12 years never had a problem like this before...

  6. #6
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    6

    Default

    daedalus
    metioned turning more options off on the motherboard like what ones i have a p4s dragon ultra soyo.im new to doing this playing with bios need all the help i can get..

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,166

    Default

    Well, since you've already got the latest bios and video card drivers....and it's still not working, you could try, as i said, disableing various options in the bios. I'm not familiar with your motherboard inparticular....but try changing the "AGP Apature Size" around....eg. try 64MB, 128MB, 256MB...that (may) help. Also try turning off "AGP Fastwrites"....and other AGP/Video related settings....try changing the "AGP speed" from 4x to 2x or from 2x to 4x....stuff like that.

    Anyway, good luck :thumb:
    <Insert Witty Comment Here.>

  8. #8
    Join Date
    May 2002
    Posts
    852

    Default

    hmmm it's highly unlikely but could it be possible that your mobo is faulty? this is almost stupidly impossible...but ypu neva know....:afro:
    good luck with it

    btw u can always reformat just incase that fixes it...altohugh highly unlikely from the sound of things....also if u havn't alreadi tried....clear cmos

  9. #9
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    6

    Default

    clearing cmos what will that do.i already formated twice but i did what they said to do in the bios failsafe settings etc.havent crashed in 9 days now,,lol havent rebooted either..will see..tkx

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •