Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: voodo3 3000 out preforms my new geforc4 mx420?!?!




  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    3

    Default

    Hello all,
    I hope one of you out there can help me. After installing my geforce4 mx420 (i had a voodo3 3000) my frame rates droped in games like counterstrike. I used to get around 72fps now its around 50fps, and i cant go up to 1600x1200 either!!!!!

    upon doing a little investigating i found my new card is using AGP 1x, and i dont know how to enable 2x. (cant be done from BIOS i checked) i heard that there is a registry entyy that has to be modified or added to do this. Also the sideband addressing is supported but disabled, should i enable it and if so how do i go about this?


    i have a amd athlon 750

    mobo: Gigabyte Technology Co., Ltd. Model: 7IXE

    and im running Win ME

    Thanks
    --Tom

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    While WinME isn't the best of systems to start playing around with, you may be able to accomplish your goals by using some of the nVidia type tweaking programs. One of my favorites is the GeForce Tweak Utility. It's available from www.guru3d.com and has adjustments for both AGP transfer rates and Sidebanding. Just make sure that your motherboard supports a higher AGP transfer rate. Both the video card and the motherboard must support it for it to work.

    Good luck. :)
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Posts
    3

    Default

    i just happened to find that progie like 5 min after i posted that im gonna see how it works now

    thanks --Tom

  4. #4

    Default

    The MX420 also has 64-bit SDR memory (like the Geforce2 MX200 and TNT-2 M64), that will hold it back for sure.

    Your motherboard has the AMD 751 chipset, which have its AGP set to 1x by default. Follow darthtanion's lead and get the Geforce Tweak Utility, it's the easiest way to change the registry settings for AGP 2X.
    My Box:
    Intel Pentium 4 2.4C @ 2.7
    DFI 875P Lanparty
    512Mb Geil PC3500 Dual Channel (Cas 2-6-3-3 @450MHz DDR)
    Leadtek A280 Geforce4 4200 MyVIVO
    Audigy DE
    1 x 73Gb Seagate fibre channel 10krpm (boot drive) with LSI HBA
    1x80Gig Seagate Barracuda ATA V
    1x120Gig Western Digital 8mb cache
    Spiffy Antec Super Lanboy (LED fan and UV light)

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Posts
    10

    Default

    search for the refresh rate fix
    Abit BL7 raid
    P4 Northwood 1.6A @ 2.24
    Swiftech MCX478b
    ThermalTake TigerOrb
    1024 MB Micron Ram
    GF2 GTS Pro 64MB DDR
    1 x 30 gig Maxtor 7200
    2 x 20 gig Western Digital
    1 x 46 gig Western Digital
    Plextor 24x10x40a
    Pioneer 32x
    100MB ZIP

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Posts
    3

    Default

    isnt that fix for win xp and 2k?? i have ME

    also i tried that progie as stated above (with many different settings) and still cant get a decent frame rate

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Ah yes it is so forget that one. :smokin:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •