Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Geforce3 Ti200 Temps




  1. #1
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    165

    Default

    Do video cards generally run hotter than the cpu and ram? I recently purchased a thermaltake HardCano II. My cpu and ram run at about 30 C, while the video card runs between 40-45 C according to the HardCano II. The vcard is a geforce3 ti200 that came without a fan (just a heatsink for the gpu) or heatsinks for the memory chips. I was having some problems with the video crashing when playing games, so I purchased a gpu fan, removed the fanless heatsink, chopped it up with a hacksaw, and used thermal adhesive to attach it to the memory chips. This solved the problem, but admittedly it's a pretty low end solution. Modded the sidepanel of my case as well and put in an intake fan by the video card. I'm just wondering if those temps are a little high for a video card. Found it odd that the rest of my system runs at 30 C, while the video card gets up to 45.

    Thanks.

    Added:
    I thought it may have been running hot due to a shoddy job putting on the fan and/or makeshift heatsinks, but I have an older Diamond Viper that seems to run pretty hot as well. So now I'm not sure.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Yep that's about right so don't sweat it. ;)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    165

    Default

    Cool, thanks.:thumb:

  4. #4
    Join Date
    May 2002
    Posts
    852

    Default

    wow i didn;t knoe ti200's could survive with passive cooling:confused:
    Epox 8RDA+
    xp2100@ 2.46ghz (214x11.5)
    Radeon 9700 pro
    512mb corsair xms3200 5-3-2-2@214
    512k ADSL
    SLK-800 HSF
    SB Audigy + Ultrasone HFI650DVD
    modded case: 2x120mm,4x80mm
    40GB Seagate Barracuda 4
    Sony trinitron 17"
    Antec Trupower 380W
    3D mark2003 : 5050

  5. #5
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    165

    Default

    Yeah, it didn't work properly until i put a fan on it. I was frequently locking up.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    4

    Default

    I was just wondering what brand of Ti200 you bought that came without a fan.
    Just a curiosity.:shoot3:
    Nobody wants to see some moldy old bones..
    bones shmones..

    Facts can prove almost anything.
    Facts, shmacts...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •