Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: nvidia kernel driver has stopped responding problem




  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    MA
    Posts
    5

    Default nvidia kernel driver has stopped responding problem

    I know this seems to be a persistant problem, but I built a new system about a year ago, and just last night my [COLOR=blue! important][COLOR=blue! important]screen[/COLOR][/COLOR] goes all black and I get that persistant message "nvidia kernel driver has stopped responding". the screen then comes back and goes black back and forth.
    The system has all the cooling it could get at least for the CPU using the hyper 212. Its not overclocked at all, and actually blows cool air out the vents.
    I'm running an [COLOR=blue! important][COLOR=blue! important]Asrock[/COLOR][/COLOR] P67 Extreme MB,Asus TX560TI video card,Kingston HyperX memory 8GB and an I5-2500K CPU.
    If the system stays on long enough I could check a few things, If it does what should I check, other than make sure the fans are clean of dust and spinning?

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: nvidia kernel driver has stopped responding problem

    Were you gaming when the drivers stopped responding?
    Did you check the event log to see if there were any problems just before kernel driver stopped responding?
    Are there any recent hardware of software changes to your system?
    What is version of your current Nvidia drivers? Are you using Nvidia beta drivers?
    Do you let windows automatically update the Nvidia drivers?
    You might try uninstalling the current Nvidia drivers and installing the most recent WHQL drivers.
    It might help if you let HWMonitor run so that you can monitor temperatures.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •