Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Help with new G4 Ti4600 & 3dMark 2001se scores???




  1. #1
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    118

    Default

    Last week I got a VisionTek G4 Ti4600 and the first thing I did was to run 3dmark2001se. With no OC'ing I got 8596. I know this would be higher if I had faster RAM. Anyway, since the first benchmark, I have not been able to get close to the first score. During the past week I have got scores from around 7500 - 8100. I have AA off, V-sync off, mipmap set to Best Performance, and AGP is running at 4x. Bios is current. I can't find anything that has changed since the first benchmark. Can anyone help?


    3dmark score - http://service.madonion.com/servlet/...jectId=4867981
    <h6><font color=black>P4 2.53Mhz cooled by <a href="http://www.thermaltake.com/products/orbs/dragon478s.htm" target="_blank"><font color=green>TT P4 Dragon HSF</font></a>
    Asus P4PE 533Mhz fsb board w/<font color=red>Tt</font color> Tiger Orb chipset HSF
    Samsung 512MB PC2700 DDR333 Cas 2.5
    WD 40GB 7200rpm HDD
    Seagate 40GB 7200rpm HDD
    VisionTek G4 Ti4600 w/<font color=red>Tt</font color> G4 Copper VGA HSF & RAMsinks
    Using nVidia 42.68 Dets w/DX 9
    Samsung 16x DVD
    Lite-On 40X12X48 CD-RW
    Creative SB Live 5.1 X-Gamer
    Creative Inspire 5.1 Speakers
    <font color=red>Tt</font color> 420 watt PSU w/dual fans
    Viewsonic G810 21" CRT
    WinXP Pro Corp w/SP-1

  2. #2
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    777

    Default

    It's most likely bottle necking at your ram.
    Athlon XP 1600+ @ 1662Mhz | Volcano 7+ HSF | Soltek SL-75DRV5 | 256MB Corsair XMS-3000 DDR RAM | 44x44x24 Yamaha CDR-W F1 | 16x Liteon DVD | 40Gig 7200rpm Seagate Barracuda | 20Gig 5400rpm Seagate | GeForce2 MX-400 | SB Live! | RTL8139A NIC | RTL8139B NIC | 12 Fans | 1 x ss Blue cc | 2 x Red Neons | 450W Codgen PSU | Logitech Z-340 2.1 Sub and sats | 17" Osborune Monitor | Win XP Pro | M$ explorer rat and keyboard | Everglide Attack Optical

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    3

    Default

    I definetly think its your ram I can get 9000 with a geforce 3 ti500. Im running a xp2200+ with 512 meg pc2700.

    My other system with my ti4600 from oc systems and 1 gig pc2700im getting 12545.

    I actually under clocked the 4600 from its default setting which is overclocked from the factory, to normal settings and im still getting 11000.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    P4's with SDRAM are strangled units and background services are probably also takin' their toll on ya scores as well. ;)
    <center>:cheers:</center>

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    118

    Default

    Thanks wiggo, I forgot one thing. I ran my first benchmark after a fresh install of WinXP Pro and a week later I have a ton of stuff installed. I do know that my PC133 ram is a huge bottleneck. As soon as I get my bonus I'm getting at least a P4 2gig with a motherboard that will take faster ram. By the way, does anyone want to comment on DDR or RD ram. Is RDram better?
    <h6><font color=black>P4 2.53Mhz cooled by <a href="http://www.thermaltake.com/products/orbs/dragon478s.htm" target="_blank"><font color=green>TT P4 Dragon HSF</font></a>
    Asus P4PE 533Mhz fsb board w/<font color=red>Tt</font color> Tiger Orb chipset HSF
    Samsung 512MB PC2700 DDR333 Cas 2.5
    WD 40GB 7200rpm HDD
    Seagate 40GB 7200rpm HDD
    VisionTek G4 Ti4600 w/<font color=red>Tt</font color> G4 Copper VGA HSF & RAMsinks
    Using nVidia 42.68 Dets w/DX 9
    Samsung 16x DVD
    Lite-On 40X12X48 CD-RW
    Creative SB Live 5.1 X-Gamer
    Creative Inspire 5.1 Speakers
    <font color=red>Tt</font color> 420 watt PSU w/dual fans
    Viewsonic G810 21" CRT
    WinXP Pro Corp w/SP-1

  6. #6
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    53

    Default

    http://neonballroom.hypermart.net/score.txt

    This is my first time running 3dMark2001se, is this a good score?

    If not, what can I do?

    I disabled Vsync and it hurt my score and I started getting weird lines and stuff so thats not an option.
    |: OS Windows XP SP1 PSU Allied 400w CPU AMD Athlon XP 2000+ HSF TT Volcano 9 W/ Arctic Silver 3 RAM 384MB DDR PC2100
    |: HDs 2x Maxtor 30gb 7200RPM CD-RW Lite-On 40x12x48x MB MSI KT3 Ultra Audio Delta 44 Audio Card DVD Lite-On LTD-166S
    |: Video Albatron GeForce4 Ti4200P (40.72) NIC Linksys 10/100 NC100v2 Monitor 17" Samsung SyncMaster 763MB

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    3,141

    Default

    Well mrfin,

    high-bandwidth 1066MHz RDRAM deliver the best performance for latest 533MHz FSB Pentium 4 processors today but will sure cost ya more also.

    DDR based P4 533 fsb systems perform very good to according to all tests but has a lower bandwidth. It is just up to you what you choose.

    The next step we will se from Intel in the future is new procs with hyper thread support, i think that combined with 1066 rdram it will be a killer.

    ;)

  8. #8
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,489

    Default

    Mrfin what what drivers are you using for your Ti4600...the memory might be the case...but if you have old drivers you will never get anywhere (score wise).
    - Damien

  9. #9
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    3,141

    Default

    Yep FLaCo's right, the drivers are very important, maybe you should try some other version.

    With my ti4600 card i gained about 1.000-1100 3d marks by upgrading from the detonator 29.xx to 41.xx.
    From 11.646 to 12.715 marks just with a driver update.

    :geek:

  10. #10
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    250

    Default

    Have you tried benchmarking using UT 2003 ?
    THE benchmark prog is in the system dir...

    I get 60.1 FPs (1024 X 768)

    M/B :ASUS A7V8X (raid ver)
    O/S: WIN2K, SP2
    RAM: PC2700 DDR WINBOND CAS2.5 (SET TO 2 IN BIOS)
    PROCESSOR: XP1900
    GRAPHICS CARD:GEFORCE TI4600(CLUB MAKE)
    DRIVERS :NVIDIA 3.0.8.2
    HDD:MAXTOR D740DX 7200RPM,20GB.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •