Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Radeo 9700 Tweaks




  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    10

    Default

    Can ne1 tell me....what....if any tweaking they have done with their new 9700cards.
    I'm sitting on an P4-2.4Ghz@512--PC2700--DDR....AsusP4S8X Mobo.
    So far I have an 11456 score on 3Dmark2001, about 20% below average.
    Any help would be appreciated, thanks. :snip:

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,016

    Default

    What OS, Drivers and DirectX version are you using?
    I'm not familiar w/your MB - what chipset is it?
    Did you have any other video card installed in your system before the Radeon?

    ...Also - is your card a 9700 or a 9700pro - what are the clocks?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    10

    Default

    Can ne1 tell me....what....if any tweaking they have done with their new 9700cards.
    I'm sitting on an P4-2.4Ghz@512--PC2700--DDR....AsusP4S8X Mobo.
    So far I have an 11456 score on 3Dmark2001, about 20% below average.
    Any help would be appreciated, thanks.

    Win ME
    Sis 648 chipset, purchased with 9700pro, running at core default, DirectX 9.0 drivers, latest bios version installed.
    When I check the video driver in msconfig I see a 9700 pro series and also a 9700 pro secondary, what is with the secondary !

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,016

    Default

    the Radeon9700's and SiS chipsets have some issues - depending on what stepping your Radeon Chip is - there might be something going on there.

    WinMe is not the greatest OS for acheiving the highest benchmarks - that's probably not helping

    Do you have Smartgart installed/AGP 8X enabled?

    Make sure your AGP aperature is set to 128MB at least

    ....also DX9.0 and the Catalyst3.0 drivers typically run about 1-5% slower than DX8.1 and the last certified 2.5's

    also make sure your system Ram is running at 166MHz - not 133, 3Dmark likes bandwidth

  5. #5
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    10

    Default

    At the risk of sounding ignorantn how would I know if the Smartgart was installed and 8x enabled.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,016

    Default

    I'm not sure what it looks like exactly under WinMe but in WinXP theres a SmartGart tab in the Video properties advanced options - that's where you can test/enable/disable AGP8x & fast writes....I can't imagine it would be much different under Win ME.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    10

    Default

    Hi ! RDR
    Thans for your help, but I need to pick your brain again....surprise!

    Well I bit the bullet and went to Win XP, it's effect was marginal
    I went from a 11450 3dMark to a 11630 3dMark, I also made all of the tweaks supplied by Tweaktown for XP and in some instances lost 3dM.... points, is there anything else I could be doing or missing.
    Thanks:cry:

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4

    Default

    Pentium4B 2.40GHz @ 2.70GHz
    MOBO ASUS P4T533-C
    FSB @ 150/38 Vcore 1.6v
    512MB RDRAM PC800
    Radeon9700pro OC @ 351/324
    Creative SB Audigy
    Windows XP Home SP 1

    3dMarks 14923:flames:

    if ur still working with this let me know i have many tweak that are well worth a look!

  9. #9
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    24

    Default

    i score 11300 on my ti4200.
    antiliasing and antistrophic filtering can kill my score but the 9700 is supposed to handle just fine. try unchecking texture sharpening.
    AMD 1900 W/ VOLCANO #7
    MSI KT3 ULRA MOBO FSB 139
    512 SAMSUNG DDR 2700 (1 STICK)
    MSI TI 4200 128 MB 315/550
    SOUND BLASTER LIVE 5.1
    NETGEAR NIC
    WD 40G ATA 100 ULTRA
    400W GOLD PLATED 2BB FAN
    DELL 21" P1110 FLAT SCREEN
    XP HOME

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,016

    Default

    Quote Originally Posted by watcher2
    Hi ! RDR
    Thans for your help, but I need to pick your brain again....surprise!

    Well I bit the bullet and went to Win XP, it's effect was marginal
    I went from a 11450 3dMark to a 11630 3dMark, I also made all of the tweaks supplied by Tweaktown for XP and in some instances lost 3dM.... points, is there anything else I could be doing or missing.
    Thanks:cry:
    what Direct 3D settings are you using ?
    make sure your anti-aliasing and ansitropic filtering are off for benchmarking

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •