Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: GeForce4 Ti4200




  1. #11
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2

    Default

    I just got a GeForce 4 Ti 4200 with AGP 8X.
    I ONLY GET 4-5 ON CS!!!!
    whats wrong with this!!!
    ive got a 2.53Ghz Pentium 4 Processor and cable internet. It also says that it doesnt accept Open GL Graphics???
    Whats going on???

  2. #12
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    A few things I need to know:
    1-Manufacturer of Card (Asus, PNY, MSI, etc.)
    2-Driver Version (also tell me if drivers are Detonator and/or WHQL)

    Also, you might try turning off anti-aliasing and anisotropic filtering, as well as disabling V-sync...I recommend downloading detonator driver 30.82 and getting NVMax 4 for tweaking.
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

  3. #13
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    346

    Default

    i'd suggest getting a newer set of drivers 4x.xx something, the 30.82 were never designed for GF4 cards. If u wanna oc or tweak settings get powerstrip, it lets u do at least as much, probably more than nvmax. The most likely solution is that the drivers ur using are really old, or just not agreeing with ur setup :(

  4. #14
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    When I use drivers like 40.72, for some reason, it always puts my computer on standby, and when I try to take it off standby, it freezes up, so 30.82 is my only choice for now. Also, I found out that my video is running at 1x...but there's nothing I can do about it in the BIOS or anywhere else. HELP!
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

  5. #15
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    346

    Default

    powerstrip will let u change ur AGP setting in the adapter options tab, otherwise try looking for a bios update. That really sucks about the 4x.xx drivers not working :( They made a big difference in performance for me, I gained almost 1000 points in 3dmark 2001. good luck on raising the AGP setting that'll probably be a major performance boost :thumb:

  6. #16
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    OK...
    I've upgraded to 41.07, downloaded Powerstrip, set my video to 4x. Still no improvement, I've only been getting 2900 on 3DMark2001, and I've seen benchmarks run with similar systems like mine with Ti4200s as well, and they get 10,000! Any other options?
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

  7. #17
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    Another thing. I know for a fact that the Ti4200 doesn't fullyfully support DirectX 9.0, but is it worth a shot upgrading to that? (I have 8.1 right now).
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

  8. #18
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    Everyone, completely disregard my other messages, this is probably the cause of my problems:
    In the System Info of 3DMark2001, it doesn't detect my video running on my AGP slot - my AGP card is "running" on a PCI slot! This isn't right. Is there some kind of detection problem? What should I do?
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

  9. #19
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Isle of man
    Posts
    1,332

    Default

    Well are u sure you have the card in the agp slot:o
    What the fcuk happened to my sig?

  10. #20
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    18

    Default

    Yes, I am...It's in the brown slot next to the white PCI slots, right?
    Anyway, could it be because I have my modem in the PCI slot closest to my card?
    ----~=|The Lord|=~----
    AMD Athlon XP+ 1800 (1.53 GHz)
    ASUS A7N266-VM
    512 MB PC2100 DDR SDRAM
    MSI GeForce 4 Ti4200 (64 MB DDR)
    Onboard Dolby 5.1 Sound
    Lite-On 8x DVD/52x CD-ROM
    Sony 8x4x32x CD-RW (yuck)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •