Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: DCom Error




  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    I'm getting the following repeating error in Event Viewer:

    It doesn't seem to be causing any problems, but I don't like little red and white X's

    anyway, I have a very busy day so I can't spend a much time figureing this out ; I would appreciate some help in getting this solved quickly
    Thanks :cheers:
    I've gone too far and need to move on!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    no one's got any ideas?
    I've gone too far and need to move on!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    since it is not giving you any trouble then i suggest you should leave it alone. it seems to me that while tweaking your XP install, you disabled the inbuilt CD-Burning service and this is wat XP is trying to start.

    i don't have any specific solution but you can try this thing out.
    go to control panel --> administrative tools --> component services.
    or type "dcomcnfg" (without quotes) in run window and press enter.

    now start expanding the "component services" tree in left pane till you open the "DCOM Config" tree.
    look for "Microsoft IMAPI". right click on it and go to properties. In properties window, go to location tab.
    uncheck "Run application on this computer". Click on "Ok".

    i hope you will be done now.
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    Quote Originally Posted by asklepios
    since it is not giving you any trouble then i suggest you should leave it alone. it seems to me that while tweaking your XP install, you disabled the inbuilt CD-Burning service and this is wat XP is trying to start.
    Thanks, I did disable that service...

    I tuned off Microsoft IMAPI, so I'll know soon enough if that is it :)

    I never thought to look there, I was looking for another Service to disable

    Thanks asklepios, I appreciate it :cheers:
    I've gone too far and need to move on!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •