Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Used winxp tweak guide and now having problems with messenge




  1. #1
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    Default

    hiya, I used the winxp tweak guide and now when I reboot my machine it defaults back to 800x600 desktop res... and also I cannot use msn messenger at all. It says no internet connection. But my browser and games work fine. It seems I changed something in regards to msn messenger and didn't realize it.


    I have tried uninstalling and reinstalling messenger and still no go. I went to the settings and changed back the setting in regards to msn messenger but it's still out.

    Anyone? :(

    Thanks in advance

  2. #2

    Default

    System Restore?
    AMD XP 2600+
    SOYO Dragon 400
    1 gig 3200 DDR
    Phillips CD/RW
    Pioneer DVD -/+ RW
    2-60 gig HD in RAID, 1 60 gig backup
    XP Pro

  3. #3
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    do you have a firewall? if yes then check that you have not accidentally blocked messenger. if you didn't block it then most of the firewalls ask when an application tries to connect to internet. is it asking for messenger? that will clear out whether you have screwed something from your system or not.
    most importantly, MSN servers are currently in a bit of flux so be a patient with them.
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    Default

    no firewall... this is definitely something connected with the tweakxp guide. It started right after I rebooted from the changes I made, per the guide. I even tried going to the registry and checking the hkey local machine msn messenger settings but the Messenger folder was GONE completely. :(

    I tried reinstalling messenger and still have had no luck. And my desktop keep defaulting back to 800x600 as well :( This really sucks.

  5. #5
    Beefy Guest

    Default

    well, what did you change?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    Default

    I've gone through the guide and changed back anything that pertains to messenger... still no luck.


    Also, the resolution thing has me stumped... it's setting the resolution AND also rearranging my desktop itmes every reboot.

    Any clues?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    Default

    system restore doesn;t work. I have fixed the messenger problem. But my desktop keeps reverting back to 800x600 every reboot. I've reinstalled video and monitor drivers.

    Maybe the person that wrote the tweak has an idea about what got changed???

  8. #8
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Canberra, Australia
    Posts
    1,158

    Default

    I wrote the tweak guide (if you're talking about Reformat to Relax). None of the tweaks should affect resolution whatsoever.

    Your messenger problem is likely because you disabled messenger. The guide doesn't tell you you have to disable messenger, it simply shows you how to do that if you want to disable it. If you made the changes in the Registry Editor section of my guide which deletes the messenger entries then yes, messenger will be disabled.

    As for the resolution issue, it may be because you've turned off a startup item which changed your resolution. However the way you describe it (resolution change and desktop icons rejumbled) implies that it's reinstalling the driver every time you reboot or somesuch.

    Do a clean driver install. If you run the ATI catalysts follow my ATI catalyst guide and don't disable any startup items.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5

    Default

    thanks for the fast response... I'll try that tonight and let ya know..

    Thanks again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •