Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: CTASIO.DLL is hijacking spyware?




  1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,393

    Default

    I was just tweaking my system, and notice this DLL in the startup. I looked it up on google and found many sites that said "hijacking" so can anyone tell me what it is, the CTASIO.DLL that is?

    Also i didnt know if this goes under windows or applications, so sorry in advance if wrong forum. :cheers:
    CPU: Opteron 165 @ 311x9 - 2817.8 mhz - 1.47v
    Mobo: Abit KN8-SLI
    RAM: 2x512 Crucial Ballistic Tracers500 @ 202 mhz 2-2-2-5 T1
    GFX: Asus EAX1950pro @ 648/1408
    PSU: Thermaltake 500w
    SC: Audigy 2 zs
    LCD: 22' Samsung 225bw
    Speakers: Klipsch ProMedia 5.1 Ultra
    Mouse: Logitech G5

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default

    I'm not particularly familiar with "CTASIO.DLL " (and I got the same crappy google response), but I would almost bet you don't need it at startup. Run a spyware program such as Adaware and an antivirus program.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    4,723

    Default

    http://www.windowsstartup.com/wso/browse.php?l=18

    The 7th Entry;
    "(Audio Stream In/Out) drivers for the SoundBlaster Audigy 2 series soundcards"..............

    Yawgm0th has a fine suggestion - but leave that .dll file alone for now :)
    The reason a diamond shines so brightly is because it has many facets which reflect light.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,393

    Default

    Oh thank you, i already did run adware. Thanks mr.c....but i already removed it doh. : omg:
    CPU: Opteron 165 @ 311x9 - 2817.8 mhz - 1.47v
    Mobo: Abit KN8-SLI
    RAM: 2x512 Crucial Ballistic Tracers500 @ 202 mhz 2-2-2-5 T1
    GFX: Asus EAX1950pro @ 648/1408
    PSU: Thermaltake 500w
    SC: Audigy 2 zs
    LCD: 22' Samsung 225bw
    Speakers: Klipsch ProMedia 5.1 Ultra
    Mouse: Logitech G5

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default

    Figures.
    What do you mean "remove"?
    Did you uncheck the entry in msconfig or actually delete the file?
    Or did you actually delete the registry entry?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    4,723

    Default

    I think for playback of sound, this .dll is not required?

    Only needed for line-in, microphone, etc. etc.
    so, unless you require those functions you should be OK I think.

    Just reinstall the Audigy drivers, if you wish to reclaim the functionality.
    The reason a diamond shines so brightly is because it has many facets which reflect light.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,393

    Default

    I removed the regedit entry and also unchecked it. Nothing seemed wrong, but my sound went away after playing a couple of songs..reinstalled the drivers. Thanks for info. :cheers:
    CPU: Opteron 165 @ 311x9 - 2817.8 mhz - 1.47v
    Mobo: Abit KN8-SLI
    RAM: 2x512 Crucial Ballistic Tracers500 @ 202 mhz 2-2-2-5 T1
    GFX: Asus EAX1950pro @ 648/1408
    PSU: Thermaltake 500w
    SC: Audigy 2 zs
    LCD: 22' Samsung 225bw
    Speakers: Klipsch ProMedia 5.1 Ultra
    Mouse: Logitech G5

  8. #8
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    3,141

    Default

    Quote Originally Posted by AsianBatman
    my sound went away after playing a couple of songs..
    Now that's weird..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •