Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Some first time help please




  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    3

    Default Some first time help please

    So here it is: I just finished building the new computer. Installed Windows XP Home then upgraded to Professional. Everything was fine. Then I installed all the drivers and utilities that came with the motherboard (Asus P5GD2 Deluxe). A this point I was pretty excited that things were finally working after a week or so, and I started poking around. On the temperature gauge that Asus provided was a little button labeled "NOS", probably because it was following the car scheme for the gauges. Anyway, clicked it then restarted. Upon restart it went only a few seconds into the windows start up and then automatically restarted again and showed the boot problem screen and let me pick "start mode", "normal", or "last good configuration". All the options cause the same thing and go back to that screen again. Booting from a CD gives a blue screen stop error. Is there a way to get previous settings back? Or a way to just format the hard drive and start over without getting back into windows? Thanks for reading this and thanks for any help you can give.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    3

    Default Re: Some first time help please

    I tried re-installing windows using a different hard drive. It resulted in another blue stop error screen, which leads me to believe that I might need to change the Bios. Is this a good assumption? How would I fix that if that was the problem? Or what else would fix this problem? Thanks again.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    870

    Default Re: Some first time help please

    Use the reset jumper to clear CMOS, and you should be good to go.
    My Current Rigs:
    Antec P180, OCZ Powerstream 520W, DFI nF4 SLI-DR Expert, AMD X2 4400 w/XP120(2.6GHz@1.45v), 2x1GB OCZ Platnium PC3200, BFG 7900GT@592/800(1.6), WD 250GB SATA, Maxtor 120GB IDE, LG DVD/CD Combo(black), Sony DRU-810 DL DVD Burner(black)
    3DMark01:25379, 3DMark03:19746
    3DMark05:9294, 3DMark06:5340

    Raidmax Cobra, Fortron PN-400W, ASUS A8N-E(nF4 Ultra), X2 3800 w/AMD heatpipe cooler, 2x 512MB Crucial Balistix, ATI X300, WD 250GB IDE, Samsung 16x DVD/RW

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •