Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: XP Pro slow boot and black screen before windows launches




  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    2

    Default XP Pro slow boot and black screen before windows launches

    I just redid a laptop with Windows XP Pro. Everything was working
    great and somewhere after I installed a bunch of software and edited
    some services according to blackviper's XP2 service recommendations, windows now boots really slow. It seems like the XP screen with the moving green line takes forever now. I also noticed that it flashes a blank black screen for about 5 seconds after that before windows opens.

    Any ideas what this could be? I cleared the startup folder and turned of zonealarm from launching at startup. I can't figure out what has caused this.

    Thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default Re: XP Pro slow boot and black screen before windows launches

    First thing I would do is go back and reset all the services.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    2

    Default Re: XP Pro slow boot and black screen before windows launches

    I went into MSCONFIG and set it to selective bootup and it boots up with normal speed. Can I leave it on selective? or will this cause future problems?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default Re: XP Pro slow boot and black screen before windows launches

    Not a problem, it just lets you pick and choose what you want to start alongside Windows.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •