Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: XP stop with ultra 66




  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    1

    Default

    Well, im installing Xp on a P III.
    Firstly it wouldnt find the hard drive.
    But Win98 found it. (obviously)
    Tried moving the ultra 66 ide to normal ide
    well it worked...
    why on earth would ultra 66 not work with xp????

    please inform.

    Thanks.

    Gdog.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    It could very well be that XP decided that there was a comunication problem (maybe leading to data corruption) at the higher rate. Some systems will setup at the higher rate and after a while XP will shift it down a gear if it thinks that there maybe a prob and this happens a lot with the DMA setting being turned off. :smokin:
    <center>:cheers:</center>

  3. #3
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    24

    Default

    :bounce: :bounce:

    I have Ultra 66 built into my my mobo. XP didn't support the protocol on installation, but I was able to install drivers for ATA66 after I got XP up and running.

    My solution, though, was to put in an Ultra 100 controller card.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •