Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: power problem i think




  1. #1
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    77

    Default

    well i just finaly put a 40x cd rom in this computer upgraded from nothing.

    and now i have this problem whitch i think is a power problem but not sure heres what happenes.

    i hear a buzz/beep comming from inside the computer but i dont think it's comming from the inturnal speaker.

    and the green power light starts blinking and then after some time it freezez.


    this last time it started when i started playing sims :rolleyes2

    before it happened when i changed users.

    im realy not 100% sure what power suply i have.


    is there a way to see how much power im using ?????
    <font face="verdana,arial,helvetica" size="1" >
    New Computer

    Athlon xp 1700+
    Asus A7A266
    256 DDR
    ATI ravion VE 32mb DDR
    philips psc602 sound card
    Maxtor 7200 rpm 40 gig HD
    LG 8x4x32x
    Windows XP pro 2600 build

    2 new computers exactly the same

    E-machines T2200+
    2200+ athlone
    512DDR
    100gig HDD
    built in vid card
    built in sound card
    10/100 networkcard
    56k modem
    6x usb
    3x 1394ports
    16Xdvd
    40x cdrw
    19" moniters
    windows home

    connected with

    linksys etherFast cable / dsl roughter
    model # BEFSR41

    printer/fax/copier connected to computer #1

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,599

    Default

    Cd-rom's take almost no power. It sounds like you connected something incorrectly, check your cables, and anything else you tampered with immediatly before and since the problem began.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    77

    Default

    i figured out what it was it was a heat problem or some thing i havent been using my temp sencor but now the temp out side is 90 so when ever i was doing any anything it would over heat .

    well there was nothing i can do about it with 8 fans in it and even the lid off it would still jump high and over heat well heres my suslotion to the problem.


    i have a high power flor fan about 25' round with 3 speeds sitting on my table faceing inside the fan


    doing nothing on the computer with out the fan temp is 80
    on low speed my temps are 73
    on medium speed 68
    high speed temp sits between 58-59

    wish i could take a pic but i think thats some of the best cooling out there


    :
    <font face="verdana,arial,helvetica" size="1" >
    New Computer

    Athlon xp 1700+
    Asus A7A266
    256 DDR
    ATI ravion VE 32mb DDR
    philips psc602 sound card
    Maxtor 7200 rpm 40 gig HD
    LG 8x4x32x
    Windows XP pro 2600 build

    2 new computers exactly the same

    E-machines T2200+
    2200+ athlone
    512DDR
    100gig HDD
    built in vid card
    built in sound card
    10/100 networkcard
    56k modem
    6x usb
    3x 1394ports
    16Xdvd
    40x cdrw
    19" moniters
    windows home

    connected with

    linksys etherFast cable / dsl roughter
    model # BEFSR41

    printer/fax/copier connected to computer #1

  4. #4
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    494

    Default

    maybe you just put the ide cable on backwards, and dont you turn on the ac? lol

  5. #5
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    77

    Default

    it's a cooling think

    when the out side temp reashes 90 so does the cpu

    and it over heats and shuts down
    i got my 25 inch floor high velocity air circulator on my deck drawing heat away and it works good now
    <font face="verdana,arial,helvetica" size="1" >
    New Computer

    Athlon xp 1700+
    Asus A7A266
    256 DDR
    ATI ravion VE 32mb DDR
    philips psc602 sound card
    Maxtor 7200 rpm 40 gig HD
    LG 8x4x32x
    Windows XP pro 2600 build

    2 new computers exactly the same

    E-machines T2200+
    2200+ athlone
    512DDR
    100gig HDD
    built in vid card
    built in sound card
    10/100 networkcard
    56k modem
    6x usb
    3x 1394ports
    16Xdvd
    40x cdrw
    19" moniters
    windows home

    connected with

    linksys etherFast cable / dsl roughter
    model # BEFSR41

    printer/fax/copier connected to computer #1

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Either a "C" or an "F" after ya temps would be helpful (doubtful ya'll get 90C outside temps but) also if heat is then ya a poor HSF, poor case ventilation or a combination of both. :smokin:
    <center>:cheers:</center>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •