Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: SP1 error " Failed to install catalog files"




  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    7

    Default

    Anybody had the same error message when try to install SP1 on XP Pro?

    This is weird since I got a legal XP Pro CD.

    Oh.. well.. I guess I just install the regular updates

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    9

    Default

    Check the Microsoft knowledge base. http://support.microsoft.com/

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    7

    Default

    Took the advise and did a search in microsoft knowlege base. Found the solution and sucessfully install SP1, but after two tries.

    So if anybody have similar problem here is the solution that worked for me.
    1. Go to Microsoft Knowlege base page and type" Failed to installed catalog file" , in Windows SP
    2. Search results will show tons of article/solution, but I picked the most appropriate one which is the fist one on th elist
    3. According to the article, the catalog files were corrupted so need to rename it as old, in this case deb.old in CatRoot2 directory under Windows/Systems32/CatRoot2
    4. Two methods either rename the deb log file or rename the whole CatRoot2 directory
    5. First method failed in my case - it says something about Cryptographic Service not active - as somenone posted in another post
    6. So try method 2 - rename the whole CatRoot2 to catroot.old. Close Windows Explorer.
    7. Install SPI - voila!...

    I think my system is a tad faster now..
    :cheers:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •