Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: XP Slow to run




  1. #1
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    5

    Default

    After restart-Desktop appears-Clink on (Start) opens fine- It appears that as soon as windows needs hard drive it goes into a 2 min wait- I get an hourglass icon and then wait for hard drive light then everything works correctly for days until I have to restart and then I wait again. what can cause this -Ultra DMA mode 5 is set in properties

  2. #2
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    600

    Default

    have u gone through all ur startup stuff?

    msconfig and see what all runs on bootup - lose what you don't need

    maybe there's some services you have running that you don't need as well

  3. #3
    Beefy Guest

    Default

    umm.. XP doesn't come with an MSCONFIG utility, does it? you can download one somewhere though...

  4. #4

    Default

    yeah XP does, but 2k doesnt
    SileNceR, Messenger of the Dark and the Night. To post quality, or not to post at all, THAT is the Question - Never again ask what can my post count do for me besides increasing my ego, but instead ask what can I do to help someone else!
    Overclockers Melbourne (http://www.ocmelbourne.com).

  5. #5
    Beefy Guest

    Default

    sorry.. my mistake.. :) Thanks silencer...

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    virus maybe buggy

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Bendigo Australia
    Posts
    1,788

    Default

    how much ram do you have cause if you only have a small amount (128 meg or less) it take a long to be ready for action when u frist start it

  8. #8
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    5

    Default

    I have 512 DDR ram win XP ECS K7S5A 64 NVidia Ultra 40ghard drive sound blaster live value Its only slow to start the first time after reboot 2min. Example-- Push start open control panel push performance maintance -push system open hardware-push device manager pause 2min hard drive light activates then works like a champ for days until reboot I can live with it but why?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Very strange as No.1 son has basically the same setup but it boots pretty quickly. :?:
    <center> </center>

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Beefy
    sorry.. my mistake.. :) Thanks silencer...
    peeps not capitalising my name... sheeesh.... its only 3 letters!

    there are thousands of silencers and SilenceRs and Silencers and SILENCERs out there, but AFAIK only the one SileNceR... its an individual name - keep it that way.... please :)
    SileNceR, Messenger of the Dark and the Night. To post quality, or not to post at all, THAT is the Question - Never again ask what can my post count do for me besides increasing my ego, but instead ask what can I do to help someone else!
    Overclockers Melbourne (http://www.ocmelbourne.com).

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •