Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: WinXP will not see my cd drives + no sound because of power




  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    78

    Default

    seems after my power outage, XP has gone crazy. Neither ac97 (my sound) or my cd drives can be seen, from windows though. When my computer boots it can see the cd drives, im not sure about the sound though. I thought it was a driver problem, and i reinstalled some, but i wasn't sure if it was the right one. Do any XP experts know of any problem relating to corrupt drivers after a power outage? or know of any good driver sites

    i have attached a picture of what shows up on device manager
    <font color=red size=1>|</font><font size=1>T-bred AMD Athlon XP 1800+<font color=red>|</font>
    <font color=blue>|</font><font size=1>Soyo KT400 Dragon Ultra<font color=blue>|</font>
    <font color=red>|</font>512 mb Corsair XMS PC3200<font color=red>|</font>
    <font color=blue>|</font>Leadtek Winfast G4 Ti4200 w/ 8x support<font color=blue>|</font>
    <font color = red>|</font>Maxtor ATA133 80 gb w/ 8mb cache<font color=red>|</font>
    <font color = blue>|</font>Verbatim 48x12x50 CD-RW<font color=blue>|</font>
    <font color=red>|</font>Logitech Cordless Elite Duo<font color=red>|</font>
    <font color = blue>|</font>Win XP Pro SP1<font color=blue>|</font>

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    4,723

    Default

    If it were my system I'd be concentrating on the plug 'n' pray enumerator in the system devices.

    that could be the root of the whole problem as it would be uppermost in the heirarchy here.

    Have you checked your BIOS settings to see if all is as it should be? Perhaps a less than optimum power level has dinked up the settings.
    The reason a diamond shines so brightly is because it has many facets which reflect light.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Yes has the BIOS defaulted to No PNP OS installed instead of Yes? :?:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •